Eilen jouduin luopumaan ihanasta ja hurmaavasta Humpasta😪

Humppa tuli meille reilu kolme vuotta sitten. Heti se sopeutui narttulaumaamme ja muutaman viikon meillä oltuaan lähettiin Koilliskairaan vaeltamaan. Humppa ei vastustellu sille selkään laittamiani reppuja ja kun Kumman selkä kipeytyi toisen vaelluspäivän jälkeen, joutui Humppa loppureissun kantamaan molempien ruoat eikä se Humppaa haitannu.

Elokuussa 2012 Mäntyrannan Minna valitsi Humpan Viirulle sulhaseksi ja tämänkin homman Humppa hoiti onnistuneesti. Meille tästä onnistumisesta tuli monen ajatus mutkan jälkeen Heppu.

Kaksi kertaa kävimme potkurivaelluksella Kilpisjärveltä Haltin suunnalla ja monia muitakin ikimuistoisia vaelluksia ja retkiä ehittiin yhessä tekemään. Ja olihan Humppa miun apuoppaana Lapland Classicissa, kahteen kertaan vaellettiin Ylläkseltä Hettaan peräkkäisinä viikkoina.

Pelastusetsintää ehittiin harrastamaan parisen vuotta. Humppa tykkäsi, mikäs sen mukavampaa kuin löytää metästä ihmisiä ja saaha niiltä herkkuja!

Toukokuun lopulla Humpan toisesta sieraimesta alko vuotamaan verta sillon tällön pieniä määriä. Humppa muuttu pikkuhiljaa vaisummaksi, ei enää leikkiny niinkuin ennen, laihtui vaikka ruoka maistui ja muuttui surullisen oloseksi. Verikokeissa kaikki näytti olevan kunnossa. Joensuussa tehyssä nenäontelon tähystyksessä löyty jonkinlainen "hetula"  heti sieraimen takaa. Siitä otettiin koepalat patologiselle tutkittavaks, kun ei suoraan pystyny sanomaan mistä oli kyse. Patologiselta tuli lopulta selvyys mikä Humppaa vaivasi: pahanlaatuinen kasvain, hitaasti etenevä mutta levittää etäpesäkkeitä ympäröiviin kudoksiin. En halunnu Humpan kärsimyksiä enää kotiatuloa kauempaa pitkittää ja niinpä kun eilen nenästä alko verta tulemaan enemmän, päästin Humpasta irti.

Kuvia Humpasta löytyy kotisivujen kuvalinkistä.

Kiitos kasvattaja Jounille ihanasta koirasta. Kiitos Matille luottamuksesta että sain Humpan meille. Kiitos Satulle poikien hoijosta. Kiitos Jaanalle ja Johannalle viimesestä!

Humppaa jäi suremaan iso joukko sen silmistä hurmaantuneita rapsuttajia!