Muutaman päivän lämmin sää on saanu joessakin veden nousemaan, loppuviikon lämpimät saakin sit tulvahuipun tulemaan. Laskettelua on kuiten harrastettu, Arto, Iida ja Pietakin ovat olleet mäessä ahkerasti. Ensin vappuviikolla Ylläksellä kolmena päivänä ja käytiin vielä viime viikolla yks päivä Levillä. Pieta oli eka kerralla ihan spagettijalka, mutta toisella kerralla seiso jo suksella hienosti ja  nyt menee hyvin Arton vieressä sauvasta kiinni pitäen. Tytöt oottakin jo ens talvee ja lauantain laskettelukoulua :)

Mie oon toisten lasketellessa lenkkeilly koirien kanssa tunturissa ja yhen päivän olin Humpan ja Hepun kaa Ylläksen koirakerhon koulutuksessa. Kivaa oli ja lisää ootellaan. Oon myös alkanu pitkästä aikaa tehä koirille etsintäjuttuja. Jälkeä ja tuuli etsintää ruokapalkalla. Koirat on tykänny ihan hirveesti ja Heppu varsinkin on aivan intona uusista hommista. Kaiholla muistelen meijän Pöllöryhmän etsintäharjotuksia vuosia sitten Joensuun seudulla. Pari päivää sitten sain suru-uutisen puhelimeen, pitkä aikainen Pöllöryhmäläinen porokoira Onni oli lähteny autuaammille etsintämaille.

Potkukelkkailuakin on vielä harrastettu, kävin koirien kanssa Kuerin huipulla hikoilemassa. Heppu nautti ekasta kunnon tunturihuiputuksesta. Lenkki oli aika pitkä, mutta eipä paljon Hepun menossa näkyny. Muut nukahti samantien kun päästiin kotia, mutta Heppu touhus ja oli varsin kiinnostunu letun paistosta ja varastikin kerran voipaketin grillin vierestä, mokomakin ahmatti!!

Pellon näyttelyssä oli melko vilposet oltavat istua kehän laijalla. Heppukin pääs haistelee näyttelytunnelmaa, kiitos Petra Hepun hihnan päässä olemisesta. Humppa kävi löntystelemässä EH:n arvosesti, Mari sanokin et jos ois ollu terhakampi, ois saanu ERI:n. Humpan arvostelu: "5v, erittäin hyvä tyyppinen, parkin värinen. Mittasuhteiltaan hieman pitkä, kapeahko pää, taittokorvat. Tasapainoisesti kulmautuneet raajat, selässä pehmeyttä. Erinomainen karvanlaatu, joka vuoden ajan tyyppisessä kunnossa. Liikkuu tasapainoisesti.EH3" 

Peppi ja Moyo saivat myös EH:n ja Jekku hyvästä arvostelusta huolimatta H:n. Mari kyllä tykkäs Jekusta tyyppinä tosi paljon, mutta kun arvostellaan rotumääritelmän mukaan tulos oli tämä, vähän kummallista joo. Jekku on kyllä tosi komea, väri on ihanan tummaparkki. Jekun ja Tsaban pennutkin on jo isoja kuin mitkä. Uusimpia kuvia on täällä http://loihakkaa.blogspot.fi/

Heidi testautti Taigan Pompen taudin osalta ja tuloksena normaali eli ei kanna kyseisen sairauden geeniä. Nyt jännätäänkin miten Heidi ja Taiga onnistuu lauantaina Kemin tokokokeessa, parivaljakolla on eka kerta avoimessa luokassa, tsemppiä matkaan!!