Vilma täyttää tänään komeat 15 vuotta!

Eikä ikä tassuissa pahemmin paina, kun Vilma pistää lenkillä menemään vauhdilla ja hymyissä suin. Välillä taas sohvalle hyppäämistä pitää hetki harkita ja harjaamisesta on tullu inhotus, kun pienikin harjan nykäisy aiheuttaa vinkaisun. 

Vilma söi melkein vuoden kortisonia, kun veriarvot olivat pielessä ja ruokahalu oli aika huonoa. Mutta kun kortisoni vei karvan huonoon kuntoon ja iho hilseili voimakkaasti jätettiin lääke pois. Ruokahalu on pysynyt hyvänä lääkkeen syönnin loputtuakin ja tälle talvelle Vilma kasvatti hyvän karvan. Ja kun ei uusia vaivoja ole tullut, niin hyvin näyttää vanha rouva pärjäävän ilman lääkettäkin.

Poron luut maistuu Vilmalle hyvin vaikka muutama hammas on jo pudonnut. Ja kuulokin on menny aikalailla kokonaan iän myötä, siitä seuraa se ongelma, että kun Vilma on lenkillä irti, niin se ei aina edellä mennessään kuule kun käännytään johonkin eri suuntaan kuin minne Vilma on mennyt. Mutta pian Vilma vilkaisee taakseen ja etsii missä muut on menossa.

Viime viikolla kävi kuitenkin niin kun olimme lenkillä, että Vilma ei enää tienny mihin mie, Iida, Kumma ja Mökö oltiin menty ja missä oli Tuula ja Arttu. Se lähti seuraamaan yksiä jälkiä, eikä löytäny meitä ja kun vähän ajan päästä tultiin pellon laitaan Iidan ja Taimin kanssa jossa viimeksi koko porukka oli yhdessä, niin siellähän se Vilma pyöri ihmetellen että minne kaikki on kadonneet. Vasta kun Taimi juoksi Vilman luokse, se huomasi missä mie ja Iida ollaan.

Vilma lähettää pitkän iän toivotukset jälkikasvulleen: toukokuussa 11-vuotta täyttäville Kasperille, Jesperille, Joonatanille ja Taigalle. Huhtikuussa 9-vuotta täyttäville Kummalle ja Hämylle. Heinäkuussa 8-vuotta täyttäville Tytille ja Sulolle. Juuri 6-vuotta täyttäneille Kumman pennuille Tihulle, Vilmalle, Mökölle, Masille ja Epulle. Ensi viikolla 5-vuotta täyttäville Tytin pennuille Tuikulle, Taimille, Hemmolle, Oulakselle ja Ricolle. Joulukuussa 2-vuotta täyttäneille Mökön pennuille Taigalle, Liekille, Pöpölle, Jekulle ja Mörölle. Ja pari päivää nuoremmalle Kumman ainokaiselle aarteelle Gizmolle!