Koirille koitti joulu jo heti kuun alussa: saatiin iso säkillinen poronluita, joissa järsimistä riittää ja lisää saa kun vaan käy hakemassa.

2121339.jpg

Selkärangat sahattiin Iidan kanssa pienemmiksi ja Iida vaan sano touhua katellessa namnam.
Taimin olen ottanut luita syömään etupihalle, koska muut ei edelleenkään sais yhtään luuta, kun Taimi omii kaikki itelleen. Kumma, Mökö ja Vilma osaavat syödä omansa sulassa sovussa, kuten kuvapuolelle lisätyissä kuvissa näkyy.
Mökön masu senkun kasvaa ja pennut jo potkii iloisesti. Ruokahalu vaihtelee ahmimisen ja nirsoilun välillä, mutta luut maistuu aina.
Lunta on puoli metriä ja ensimmäinen retki lumikengilläkin on jo tehty. Tampattiin metsään jälkeä, jotta päästään kiertämään ympyrälenkki mökkiteiden välillä. Joka päivä käydään potkuroimassa, hyvin potkuri kulkee myös lumikenkäpolulla. Pidemmillä lenkeillä käydään poromiesten kelkan jäljellä pienellä metsäisellä tiellä. Myös koirapolku Velhon kodalta kylälle päin on testattu ja hyvin luistavaksi todettu.

Sunnuntaina on Pellossa uuden koirahallin avajaiset ja sinne olis tarkotus Iidan ja jonkun koiran kanssa lähteä, sieltä kuulumisia seuraavalla kerralla.