Rinkka seisoo vielä velttona ja tyhjänä ison tavarakasan vieressä. Huomen aamuna pitäs tavarat olla rinkassa ja suunnata auton keula Pokan ja Inarin kautta kohti Kiilopäätä. En ole tuota reittiä koskaan ajanut ja kun nyt siihen tuli hyvä tilaisuus, niin en jätä sitä käyttämättä. Kiilopäällä tapaan Sirpan, Kirstin, Piparin ja Aaron, josta jatkamme yhdellä autolla kohti Aittajärveä ja siitä sitten rinkat selkään ja eikun menoksi.

Vaelluskuume alkaa olla huipussaan, vaikka sääennusteet näyttävät aika surkeilta: vesisadetta, vesisadetta ja sit loppuviikosta näyttäs jo vähän aurinkokin pilkistävän. Mutta en anna sen masentaa, tunturissa koetaan monia yllätyksiä ja monesti juuri säiden suhteen. Sadepilvet saattavatkin kiertää tunturit ja keli onkin mitä mainioin. Tai sitten käy päinvastoin ja pilvet jäävät halailemaan tuntureita odotettua pitemmäksi aikaa.

Vaelluskuumetta lisäsi vielä se, kun eilen kävi kylässä Lounais-Suomesta matkaan lähteneet Piia, Vesa, porokoira Coutsa (Hakkapelittan Coutsa) ja toinen iloinen hännänheiluttaja Pablo. Olivat tulossa vaellukselta käsivarren suunnasta, tarkemmin sanoen Ropin maastosta. Hyvin kelpasi matkalaisille sauna ja ruoka ja itse sain ihastella hienoja kuvia heijän reissultaan ja sain vielä kartankin alueelta.

Taimi on harjoitellut reppujen kantamista kävelylenkeillä ja sen lisäksi on käyty pitkillä pyörälenkeillä pitkin metsäisiä polkuja. Taimin jo muutenkin hyvä kunto alkaa olla jo kohta liian hyvä. Taimin kanssa ollaan valmistauduttu vaellukselle lähtöön ihan kaksistaan kotona olemalla. Arto, Iida, Vilma, Kumma ja Mökö lähtivät jo maanantaina Paltamoon mummolaan. Vilmalla oli torstaina Oulussa silmänpaineenmittaus, koska molemmissa silmissä oli vilkkuluomentulehdus, eikä tulehdukseen löytynyt mitään syytä, eivätkä silmätipat juurikaan auttaneet. Silmät parantuivat oikeastaan sitten ajankanssa itsestään, eikä Akuutissa Wickströmin Kaisa löytänyt tutkimuksissakaan mitään syytä tulehduksiin. Jos tulehdukset uusiutuvat, pitäisi Vilma kiidättää Ouluun tulehduksen päällä ollessa, jotta saataisiin selville, mistä ne johtuvat. Mutta toivotaan että tulehdukset olivat tässä ja Vilma saa jatkaa tervettä veteraanin elämää vielä pitkään meijän ilonamme.