Ollaan käyty Iidan kaa kattomassa kaikki Mökön pennut uusissa kodeissaan ja käytiinpä Yli-Muoniossa kattomassa myös Kumman pentua Gizmoa. Gizmo oli hirmusesti vaalentunu ja yllättävän pieni, sellainen lapinkoiran kokoinen, vaikka pienenä näytti että siitä tulee enemmän huskyn kokoinen. Mutta ihana se oli, selvästi Kummamainen.

Oulussa käytiin kattomassa Jekkua eli Roihun Polttajaa. Kari on saanu Jekusta kyllä tosi hienon koiran, seuraa isäntää kuin hai laivaa, ei lähe omalta pihalta mihinkään ja tykkää reissata kaikkialla mukana. Jotain Mökömäistä Jekussa on, vaikka väri onkin Tsaulta perittyä. Kaikki omat koirat haukku Jekun autosta ihan pystyyn, Mökö sai poikansa kanssa juosta ja juoksikin pitkin rivitalon pihaa melkein korvattamona. Lienee parin tunnin autossa olo hieman ahistanu ja irti päästyään päätti irrotella, lähtemättä kuitenkaan kauas.

Sitten ajeltiin Sodankylän taakse kattomaan Liekkiä eli Liekin Lumoajaa. Turkkia oli ihan mahottomasti ja mikä ihana väri: musta turkki harmaantunut kuin Kapulla nuorena ja taittokorvat. Mökö oli meillä matkassa ja vauhtia riitti, ihan naapuriin asti. Tuuli oli tuona päivänä kova ja koirien juostessa aukealla pellolla oli kuvien ottaminen hieman hankalaa. Liekillä oli turkki Tsaulta, niin pitkää karva oli, mutta kuitenkin ilmeessä oli jotain Mökömäistä.

Seuraavaksi käytiin Kurkkion kylässä kattomassa Möröä eli Loimun Vartijaa. Siinäpä olikin Mökön kaksoisolento ja Matti pojan paras kaveri. Tilaa oli juosta Ounasjoen rannalla ja sen Mökö ja Mörö kyllä käyttivät hyväkseen täysin rinnoin. Mörö on kaikkeen osallistuva ilopilleri ja nauttii elämästään iloisessa perheessä.

Paltamoon mennessä pysähdyttiin Rovaniemellä tervehtimässä Iidan, Vilman ja Taimin kanssa sijotusnarttu Taigaa eli Tulen Tuijottajaa. Taiga on reipas kuin mikä ja tarmoa riittää kaikkeen touhuun ja koulutukseen mitä Heidi innokkaana Taigan kanssa keksii. Nyt on Taigalle iskeny murkkuikä, mutta eiköhän se pian ohi mene ja sitten alkaakin pikkuhiljaa olla aika miettiä mihinkä näyttelyyn Heidi Taigan kanssa lähtisi.

Rääkkylään lähettiin Iidan ja Taimin kanssa ihan ykskaks yllättäen. Matkalla oltiin Kirstin luona Kolilla yötä ja kerettiin käydä illalla kattomassa lampaita ja kyyttöjä Ollilassa ja aamulla Kirstin valokuvanäyttely kyytöistä Kolin luontokeskuksessa. Rääkkylään menossa oli Pöpön eli Kipinän Iskijän näkemisen lisäks lisä kipinänä Kitee-Joma pesispeli. Mukava oli pelissäkin käydä, mutta olipa kiva nähä Pöpöä, niin paljon Elli ja Eija ovat sitä kehuneet pitkin kevättä. Taimi ja Pöpö ottivat kaiken ilon irti ja juoksentelivat ja kävivät uimassa minkä kerkesivät. Taimi ei tykänny sitten yhtään olla tarhassa, kun molemmin puolin oli jämpti tytöt, joten yönsä se sai nukkua autossa. Pöpöllä on vielä taittokorvat, mutta ei ihan niin taitossa kuin Liekillä. Pöpössä oli paljon Tsaun piirteitä, muista parkkipennuista erona selvästi vaalentuneet tassut ja merkit.

Kaikista Mökön pennuista tykkään tosi paljon, murrosiän merkkejä on näkyvissä muillakin kuin Taigalla, mutta ovat muuten selväpäisiä ja tosi kauniita. Saa nähä miltä ne näyttää seuraavalla kerralla kun niitä näen ja mitä kuulumisia seuraavaksi kuullaan.

Taigasta ja Pöpöstä laittelen tässä lähiaikoina kuvia, muista kuvia löytyy täältä http://picasaweb.google.com/karvapallonkennel/MokonJaKummanJalkikasvua#

Ja täältä löytyy niitä Taigan ja Pöpön kuvia http://picasaweb.google.fi/karvapallonkennel/TaiganJaPoponKuvia#