Lunta on ollu kohta jo kaks kuukautta, lämpötila on vaihdellu -25 ja parin plussa asteen välillä ihan kiitettävästi. Potkurointi kelit on olleet kohillaan ja potkuri onkin saanu kyytiä jo reilusti toista sataa kilometriä. Iida ja Pieta oli pari viikkoa mummon luona kainuussa ja miehän nautin sit koirien kaa piiiitkiiiiistä lenkeistä. Yks yö käytiin nauttimassa pienen viihtysän Kutujärven tuvan tunnelmasta. Lumikengät oli oivat menopelit lämpimässä säässä, mutta koirat joutu muutaman kilometrin matkalla tekemään ihan kunnon päivätyön, ennenkuin päästiin kämpän kaminaan tulia laittamaan. Oli muuten eka kerta kun mie lumikenkäilin rinkka selässä ja eipä kantamusta juuri huomannut, vaikka tavaraa otin aika surutta mukaan, ihan vaan senkin takia, että tulee testattua miten sitä jaksaa hangessa tarpoa.
Kun läksin hakemaan tyttöjä kotia, pysähyin Pellossa kattomassa Viirun ja Humpan ihania pentuja.
Kävin matkalla moikkaamassa myös Taigaa, Lempiä ja Jojoa. Ja näin samalla videolta Taigan luonnetestin ja ekan mainiosti menneen toko kokeen Torniosta. Tulos oli 180,5 pistettä ja sijotus 2/13. Toinen toko koe olikin sit jo viikon päästä ekasta Pellossa ja tällä kertaa pisteet 183,5 ja sijotus 2/10. Siis aivan mahtavaa Heidi ja Taiga!! Ja menestystä jatkoon..
Pikasesti kävin myös moikkaamassa Peppiä ja Moyoa ja vastaanotto oli yhtä riehakas kuin Taigalla ja Lempillä. Vein viemisinä kassilliset poronluita, lieköhän maistunu?
Paltamossa näin sitten Taimia ja lenkilläkin käytiin useampaan kertaan porukalla. Kauhea haukkuminen oli tieten aluks, mutta heti kun lähettiin kävelemään tilanne rauhottu ja pian Mökö, Kumma ja Taimi oli jo samoilla hajuilla, eikä mitään murinoita tai vanhoja kaunoja ollu ilmassa.
Sain vihdoin kuvia kamerasta tuonne kuvapuolelle sekä Pellon pentunäyttelystä https://picasaweb.google.com/karvapallonkennel/PellonKaikkienRotujenPentunayttelySyyskuussa, että Viirun ja Humpan pennuista https://picasaweb.google.com/karvapallonkennel/ViirunJaHumpanPennutNeliviikkosina.