Vihdoin parin avannottoman talven jälkeen pääsin tiistaina pulahtamaan virkistävään Äkäslompolon veteen, toivottavasti sama onnistuisi joka viikko niin kauan kunnes avannon ympäriltä jäät sulaa. Kolmesti tuli pulahdettua ja voi sitä ihanaa lämmön tunnetta joka kerran jälkeen. Ylläksen Hilheisillä on oma vuoro Ylläksen Yöpuun rantasaunalla, jossa on tosi makoisat löylyt.

Vihdoin saimme myös laitettua kuvia Mökön astutuksesta ja muutaman muunkin tuoreen kuvan picasaan. Lisättiin myös pari kuvaa kesällä tapaamiimme kasvatteihin liittyen.

Iida alko sanomaan koiria Papaksi, kun meillä on ollut ahkerassa luvussa Kapu Karvakorva kirja. En tiijä voiko Iida muistaa Kapua, mutta luulen Iidan muistavan sen verran, että Kapu oli koira jota sanottiin Paapaksi. Mökö on taipunut Iidan suussa Mövöksi, mutta muitten nimiä Iida ei ole vielä tapaillut, ovat siis vain Pappoja. Tänään puserossa olleet koiratkin olivat Pappoja, jotka sanoo hauhau.

Mökö pysyttelee potkurilenkeillä tiiviisti takana, mielellään juoksee mukana, mutta ei selvästikään halua osallistua vetohommiin, mikä onkin ihan fiksua piukalla massulla. Yritin antaa Mökölle ruoan kahdessa osassa, aamulla ja iltapäivällä, mutta Mökö oli sitä mieltä, että syö mieluummin muiden kanssa yhtäaikaa, joten niin jatketaan siihen asti, kunnes Mökö huomaa, että on pakko alkaa syömään useammin vähän kerrallaan, jotta energiaa riittää koko päiväksi itelle ja kasvaville pennuille. Astutuksesta alkaa olemaan 40 päivää, joten annan Mökölle matolääkkeen. Ja pentulaatikkoakin pitäisi alkaa rakentamaan, tähän asti käyttämäni laatikko kun on Liperissä ja on näihin nykyisiin tiloihin melkoisen suuri.