Saimme viikoksi vkylään harvinaisia vieraita etelästä, tarkemmin sanottuna Helsingistä ja Vammalasta. Nelijalkaisia vieraita olivat Taimin veli Oulas (Karvapallon Talven Tenho) ja tämän kaveri Justus (Eidalun Indikatiivi). Kaksijalkaisina edellisten emännät siskokset Sofia ja Anna, sekä ystävänsä Eeva ja Josefiina. Melkein koko viikko meni helteessä, suorastaan tukahduttavassa kuumuudessa, kunnes loppuviikosta vähän viilentyi, mutta ulkoilukelit säilyivät kuivina, muutamaa ukkoskuuroa lukuunottamatta. Tytöt koirineet menivät pitkin tuntureita ja myökin Iidan ja koirien kanssa osallistuttiin muutamille retkille. Taimi pääsi nauttimaan veljensä seurasta kaikilla retkillä ja osoitti taas kuinka vauhdikas ja innokas retkeilijä onkaan. Katotaan kuinka se jaksaa reilun parin viikon päästä Koilliskairassa viikon vaelluksen. Tosi mukava oli Oulasta nähdä pitkästä pitkästä aikaa ja tytöt lupailivat tulla toistekin käymään, vielä jäi monta tunturia valloittamatta. Kiitoksia vielä tytöille kaikesta mitä vierailun aikana teitte :) Kuvia vierailusta laitan näkyville, kunhan Sofia niitä miulle lähettää.

Seuraavaksi meillä olikin vähän suuremman luokan nelijalkainen pitkän viikonlopun kylässä. Kiharakarvainen noutaja Eemeli Joensuusta kävi juoksuttamassa meitä pitkillä lenkeillä, kun isäntänsä osallistui rogaining suunnistuksen EM-kisoihin täällä Ylläksellä. Tähan suunnistus muotoon kiinnostus heräsi niin paljon, että jäi ihan kunnolla harmittamaan, ettei tullut kisoihin itse osallistuttua. Tästä linkistä löytyy lisätietoja http://rogaining.fi/index.php?&hl=fi

Muutamat hallayöt ovat kellastuttaneet ensimmäiset koivut ja tuuli on jo selvästi syksyinen, vaikka aurinko vielä mukavasti lämmittää. Mustikoita on varvut pullollaan ja puolukat alkaa punertaa. Malttamattomana oottelen ruskavaellusta ja mietin jo mitenkä sitä taas jaksaa rinkkaa selässään kantaa.