Sijoitusnarttuni Karvapallon Tulen Tuijottaja eli Taiga on jo kasvanu pian kolmivuotiaaksi hyvin käyttäytyväksi komistukseksi. Heidi kävi juhannuksena ja viime viikonloppuna kehässä Taigan kanssa, molemmista näyttelyistä tuloksena oli ERI ja Kittilästä tuli vielä SA. Molemmilta tuomareilta tuli kovasti kehuja, ainut asia mistä tuli vähän moitetta oli karva, jota saisi olla enemmän. Mutta pääasia se, mitä karvan sisällä on Taigan blogista voitte käydä lukemassa tarkemmat arvostelut, kattomassa kuvia ja muutakin juttua Heidin koirista http://karvakoipelit.blogspot.com/

Uroksen valinta tuottikin sitten vähän enemmän päänvaivaa ja monta hyvää urosta piti hylätä, kasvateillani ilmenneiden epilepsiakohtausten takia (niistä enemmän edellisessä kirjotuksessa). Mutta kun hylkäsin pohjosen koirat, ei sitten tarvinnukkaan mennä Kainuuta kauemmas, kun Paltamosta löyty kaikin puolin sopiva uros Lumikummun Lapinleimu eli Ruska. TaigaRuska yhdistemälle on myös jalostustoimikunnan suositus ja tässä linkki koiranet:n kyseiselle yhdistelmälle http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FIN13605/08&ReknoE=FI12341/09. Sukusiitosprosentti 8:ssa sukupolvessa on 1.04%. Ruskaa käyn moikkaamassa parin viikon päästä, kunhan lähetään käymään Paltamossa. Olen kuullu Ruskasta kovasti kehuja, niin sen omistajalta kuin kasvattajaltakin ja sitten pääsen ite toteamaan, mikä hurmuri siellä Taigaa odottaa.

Nyt ootellaan vaan sitten syyskuuta ja Taigan juoksua, astutus menee varmaankin lokakuun puolelle ja sitten joulukuuhun asti jännitetään tuottaako Kainuun reissu uusia Karvapalloja. Iida ainakin oottaa ihan hirveesti, että pääsee pentuja paijaamaan ja miusta tuntuu, että pentulaatikossa viihtyy Pietakin..