Jokohan netti toimis sen verran, että saisin tän päivällä jo kertaalleen kirjotetun ja monena päivänä mielessä olleet kuulumiset näkyville.. Hirmuinen tuuli, suorastaan myrsky lienee linjoja pätkinyt tänään ja jotain muuta hidastetta ollut jo pidempään yhteyksien kanssa. Muuten on kyllä etelän hiihtolomalaisilla ollut oikea talvi täällä. Kunnon pakkasia, auringon paistetta ja lumisadettakin on ollut tarjolla.

Mökön pennut ovat olleet uusissa kodeissa pian kaks viikkoa ja kaikki ovat hyvin kotiutuneet alusta lähtien ja hurmanneet tietenkin omistajansa. Ja meillä on ollut ihanan rauhallista riehujengin lähdön jälkeen. Hyvillä mielin luovutettiin kaikki pennut uusiin koteihin, sen verran vilkas sakki oli, varsinkin kun viimeisiksi päiviksi pakkaset kiristyivät niin, että pennut olivat pikaisia pissa ja kakka ulkona käyntejä lukuunottamatta sisällä. Mökö ei reagoinut pentujen lähtöön milläänlailla, oli ennemminkin helpottunut. Sen sijaan Taimille pentujen lähtö oli kova paikka, vaikkei se edes ollut kovin paljoa niiden kanssa tekemisissä.

Monesti vaihtuvien ajatusten jälkeen sijoitimme Tulen Tuijottajan eli kutsumanimeltään Taigan Rovaniemelle. Kaikki pennut olivat reippaita ja melkolailla samanlaisia, mutta Taigassa oli sitä jotain, joka sai aikaiseksi päätöksen sijoittamisesta. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, teetän sillä vielä tulevaisuudessa pennut jatkamaan Kumman isän Jerin sukua. Jerillähän ei muita pentuja ole kuin Kumma ja Hämy, joten senkin takia päädyimme Taigan sijoittamiseen. Ja eihän sitä tiedä vaikka useampikin näistä pennuista jatkaa perimää uusien omistajiensa luona.

Parin viikon päästä pitäisi Iidan kanssa keikkua aidalla Pellossa poropaimennuskisoissa taitavia koiria kattomassa ja ystäviä tapaamassa. Toivotaan että aurinko meitä hellisi siellä, eikä pakkanenkaan äityisi pahimmilleen.