Aurinko on helliny oikein urakalla, ensin oli seurana kovat pakkaset ja kun kelit lämpeni tuli kovat tuulet. Ulkoiltu on kovasti, varsinkin kymppiviikolla, kun Iidan ja Pietan pikkuserkut oli täällä lomailemassa. Käytiin hiihtämässä, moottorikelkkailemassa, poroajelulla, ratsastamassa, Lainion lumilinnassa jne.. oli kyllä aikamoinen toimintaviikko. Sitten iskikin oksennustauti tähän huusholliin ja tällä hetkellä sairastumatta on enää Pieta.

Kutsuin Taigan ja Nuukin juuri vuoden täyttäneet pennut tapaamiseen ja kokeilemaan paimennuskuvioita Mäntyrannan Minnan luokse muutama viikko sitten. Viikonloppu oli tosi mukava, Kumma ja Humppa olivat aivan mahtavia. En ois uskonu et Kummankin voi päästää aidassa noin nopeesti irti ja se nätisti kuunteli minnuu ja samalla siirteli rauhallisesti poroja. Mökö ei valitettavasti päässy mukaan juoksunsa takia, mut jos keväämmällä ehtis vielä käymään enne kuin porot lähtee kesälaitumille.

Sunnuntaina vuorossa oli sit nuorisojoukko Moyo, Peppi ja Lempi sekä Taiga (+Jojo ja Runo). Näitten edesottamuksista löytyy kuvia tekstejä Taigahaun blogista http://www.taigahaun.net/blogi.php.

Blogista löytyy myös videoita Heidin ja Taigan tokokisoista. Mahtava tokoura sai jatkoa Kemijärvellä, kolmas kisa ja kolmas ykköstulos ja TK1, onnea vielä tätäkin kautta!! Nyt sit ootellaan avoimen luokan kisoja..

Raahen näyttelyssä Lempi sai ERI:n ja Jekku EH:n hyvillä arvostetuilla. Ite oon ilmottanu Humpan ja sijotusnarttuni Pepin Pelloon, saa nähä tuleeko sinne kehään muitakin kasvatteja (Jekku, Lempi..), ilmeisesti ainakin kehän laijalle jokunen.. Liperiin Pärnävaaran näyttelyyn on menossa Taigan sisko Pöpö ja Talven Tarmo eli Rico.

Mie tuskailen vaelluskamojen pakkaamisen kanssa! Kaikki ruuat on ollu kuivattuna ja valmisteltuna jo pitkään, mutta muuten pakkaaminen on jääny viime hetkiin. Viikonloppuna pitäs startata auto kohti Kilpisjärveä kera Humpan, Pirkon, porokoiraneiti Saiman ja potkureitten. Tavaroitten potkureihin köyttämisen jälkeen sitten vaan nokka kohti tuntureita. Tuuli on ollu täällä matalammallakin aivan mahoton, joten saa nähä miten kovasti päästään puskemaan tuulta vasten tuolla korkeammalla. Kunto ei taudin jälkeen oo paras mahollinen, mutta mennään minkä jaksetaan ja sinne minne huvittaa, vailla tavotteita ja ressiä.

Reissusta palattua ei ookaan sit pitkä aika kun Loih-akkaa kenneliin syntyy Tsaballe pentusia, isänä tässä pentueessa on Jekku :)