Miulla ei koiran ultraamisesta oo kauhean hyviä kokemuksia. 10 vuotta sitten Vilmalla ei pitäny olla pentuja tulossa Jerin kanssa, ultrassa ei näkyny kerrassaan mitään ja niinvain kaks tyttöä synty, Hämmästys ja Kummastus.

No, Heidillä meinas kuulema yöunet mennä ja niin se sai miut ylipuhuttua, vaikka nisät on turvonnu ja kaikki muutkin oireet viittaa siihen et pentuja ois tulossa. Tänään Taiga sit kävi ultrattavana ja Heidi soitti uutisen. Mie kerkesin sanoa ensin, et elä sit huijaa ja hyvä että kerkesin sanoa, koska Heidi oli meinannu huijata. Mutta päästiin siis suoraan asiaan ja eläinlääkäri oli sanonu, et ainakin 5-6 hyvän kokoista pentua näkyy selvästi. Vaikka olin satavarma et pentuja on tulossa, niin tottakai varmistus sai mielen iloseksi ja nyt naama hymyilee kilpaa ulkona täydeltä terältä paistavan auringon kanssa.

Pentulaatikkokin on saatu halkoliiterissä jo näkyviin, viikon päivät pakkasta riitti ihan kiitettävästi ja polttopuuta kulu niin, että pentulaatikon saa nyt liiteristä ulos. Ja pitänee ottaa heti käyttöön isompi laatikko, jos pentuja on tuonkin verran tulossa, niin on sitten tilaa missä touhuta. Ja veikkaan, että tilaa tarvitsee myös kaks aikasen innokasta pikkutyttöä sen jälkeen kun annan luvan mennä laatikkoon pentuja paijaamaan. Siihen asti saavat roikkua laatikon reunalla ja antaa Taigalle rauhan pentujen hoitoon. Laatikko tulee sijaitsemaan ruokapöytämme vieressä tai oikeastaan sen paikalla, yritämme taas mahtua syömään melkosen ahtaasti, mutta voipahan samalla kuunnella Taigan ja pentujen onnellista tuhinaa.

Lopullisesti pentujen määrän tiedämme reilun neljän viikon päästä eli 9.3 on laskettu aika. Ja toivottavasti ehdimme siinä samoihin aikoihin juhlistamaan Vilman 16-v synttäreitä. Saa nähä vieläkö se jaksaa pennuista innostua, aina se on kaikkien muiden pentuja innolla hoitanu ja nyt kun koirat oli paljon sisällä pakkasten aikana, niin Kummaa se hoitaa vieläkin kuin pientä pentua. Nuolee korvat, silmät ja muutenkin naaman ja nukkuvatkin monesti selät vastakkain lattialla tai Iidan sängyllä.