Aurinko taas houkutteli meijät retkeilemään. Tällä kertaa pakattiin autoon ahkion ja muitten vermeitten lisäks mettäsukset ja ajaa huruuteltiin Pyhäjärven rantaan. Matkalla kuitenkin mieleen pätkähti, et eväsleivät ja makkarat jäi kotiin jääkaappiin. Onneks matkan varrelle sattu Peurakaltion latukahvila, josta käytiin ostamassa pari voileipää, ettei ihan pelkän suklaan voimalla tarvinnu hiihellä. Suklaat sentään muistettiin mukaan ottaa.

Poikki Pyhäjärven mentiin aikamoiseen vastatuuleen, sen minkä aurinko lämmitti, niin tuuli viilenti eli oli just sopiva keli. Tuvalle päästyä pidettiin pieni tuumaustauko tai mie pidin koirien kanssa, Iida jo nukkua tuhisi ahkiossa. Päädyttiin lähtemään metsäisen kannaksen läpi kohti etelää Pikku Molosjängälle. Sinne piti viedä latukartan mukaan harvemmin hoidettu latu, joka tarkotti kylläkin kelkan jälkeä. Ahkion vetäminen oli siinä yhtä tuskaa, heti jos koirat lopetti vetämisen, niin tuli pysähdys. Onneksi kelkan jälki teki omituisen käännöksen melkein takas lähtösuuntaan ja jatkettiin matkaa umpihangessa. Jängälle päästyä meno oli aivan mielettämön upeaa: aurinko paistoi, tuuli ujelsi jossain sivussa, koirat nautti menosta, ahkio tuli kevyesti perässä. Jängällä ois voinu hiihellä vaikka kuinka kauan, mut piti vähän ajatella eväiden syöntiäkin. Niinpä kaarrettiin pikkuhiljaa pohjoseen ja mentiin metsäinen loppumatka ladun vierustaa.

Tuvalle tultua Iidakin alko pikkuhiljaa heräilemään ja mentiin sisälle evään syöntiin, kun tuuli suoraan laavulle. Iida sai taas kerran reippaudestaan pikku retkeilijänä kehuja muilta evästelijöiltä. Ja koiriakin kehuttiin kovasti rauhallisuudesta (siis Taimiakin:) ja uhattiin jopa viedä koirat, kun ovat niin ihania.

Loppusuora Pyhäjärven poikki meni vauhdilla myötätuuleen ja koirien innostuessa oikein kunnolla vetohommiin. Tyytyväisinä päivän retkeen palattiin kaupan kautta kotia, jossa riitti taas turistia ihan kiitettävästi. Toivottavasti säätiedotuksen lupaama lumisade ja kelin lämpiäminen ei huononna ulkoilukelejä, jotta kaikk i sais nauttia yhtä hienoista retkistä kuin myö. Kuvia tästä retkestä löytyy http://picasaweb.google.com/karvapallonkennel/2832009Hiihtelemassa#.