Tiistaina 3 tammikuuta ajelin Iidan ja Pietan kanssa Rovaniemelle Taigan perheen luokse. Samana iltana kävimme hakemassa Aldaronin eli Nallen 70 km:n päästä sulhomatkalle Taigan luokse.

Nalle oli kuin kotonaan ja osoitti kuinka ihana ja lempeä uros voi olla. Taiga ja Nalle leikkivät ja peuhasivat ulkona tarhassa ja välillä sisällä kävivät keräämässä voimia nukkuen melkein selät vastakkain. Mutta niin lempeä Nalle oli, ettei se tohtinut niin tulisesti rakastua, että olisi astunut Taigan. 

Torstai-iltana teimme ratkaisun tuntien netti tutkimusten ja puhelin soittojen jälkeen, että yritämme vielä toista urosta. Taiga oli vielä selvästi halukas, juoksun alkamisesta oli kulunut 15 päivää. Tällä kertaa valinta osui varmaksi astujaksi tiedettyyn Cantavia Kodinonneen eli Nuukiin. Lisäksi Nuukilla on jo sen ikäisiä pentuja, että niitä on terveystarkastuksissa terveiksi todettu ja Taiga Nuuk yhdistelmän sukusiitos prosentti kahdeksassa sukupolvessa on vain 0,81 %. Tässä linkki yhdistelmään koiranetissä  http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FIN46460%2F06&RekNoE=FI12341%2F09&Sukupolvet=4 

Niinpä alunperin Kainuuseen suuntautuva astutusreissu toteutui, koska Nuuk asustelee Suomussalmella. Yksitoista tuntia meillä loppiais perjantaina reissussa kaikkiaan meni ja Nuuk hoiteli homman mallikkaasti. Sen verran olin Taigalle henkisenä tukena, että rapsuttelin sitä leuan alta ja kiinni jäätyään rauhoittelimme Pirjon kanssa koiria yhdessä. Heidin piti hoidella valokuvien otto, mutta oli omien sanojensa mukaan niin jännittynyt, että sai vain yhden kuvan otetuksi. Onneksi Nuukista löytyy kuvia Katajavaaran kennelin sivuilta http://www.katajavaaran.net/15

Taiga on ollut astutuksen jälkeen entistäkin hellyyden kipeämpi, joten toiveikkaina odotamme maaliskuun alkua. Vilma täyttää 7.3 16 vuotta, joten olisipa iloinen synttärilahja jos samoihin aikoihin Vilmasta tulisi isoisomummo ja meillä olis viis sukupolvea koiria yhtä aikaa.

Heidi päivittelee ahkerasti Taigan kuulumisia tänne omaan blogiinsa  http://karvakoipelit.blogspot.com/