Puolitoista kuukautta hurahti reissussa Kainuussa ja Pohjos-Karjalassa, kotia palasimme kolmen koiran kanssa. Viimein vuosien jahkauksen jälkeen luovuimme Taimista, kun melkein niinkuin sattumalta löysimme sille uuden kodin. Taimi jäi tuttuun paikkaan Kainuuseen, paikkaan jossa on ennenkin ollut lapinkoira ja missä Taimi saa juosta uuden emäntänsä kanssa metässä ja olla ainoana koirana Aunen silmäteränä. Hyvillä mielin Taimin sinne jätimme, oikeastaan vasta kotia tultua tuli vähän outo olo, kun Taimi ei ole omalla paikallaan tarkkaavaisena kattomassa mitä pihassa tapahtuu ja koska pääsee meijän kanssa ulkohommia tekemään ja vapaana juoksemaan. Kävin kattomassa Taimia vielä lähtöä edeltävänä iltana ja jotenkin se oli levollisen olonen, eipähän tarttee enää stressata laumassa oloa ja saa itelleen kaiken huomion. 

Vilma kävi Outokummussa ollessamme eläinlääkärissä. Loppu keväästä alkanu yskiminen oli pikkuhiljaa pahentunu ja epäilyksenä tuli, että sydämessä olisi vajaatoimintaa ja nestettä kerääntyisi, näin Vilma porskuttaa nyt menemään sydän ja nesteen poisto lääkityksen avulla. Vauhti on hidastunu viime aikoina, mutta aina se on innolla lenkille lähössä ja tulee omaa vauhtiaan meijän muitten perässä.

Kainuun rastiviikollakin käväsimme, kelit meni loppuviikosta niin kuumaksi, että ihan kaikkia osakilpailuja ei menty, mutta tunnelma ja järjestelyt olivat hyvät. Ja mikä ihanuus oli itellä suunnistaa, kun ei tarttenu kantaa ketään mahan tai selänpuolella sai ihan yksin suunnistaa 

Kaiken kaikkiaan loma oli onnistunu, miun makuun välillä liian helteinen, Arton mielestä just hyvän lämmin, onneks uimaan pääsi useasti. Iida ja Pieta saivat touhuta ukin, mummon ja lukemattomien kavereiden kanssa. Ja kotia tultua helteet vaan jatkuu, kera ukkoskuurojen. Käytiin lauantaina Pajalassa markkinoilla ja meinas mennä markkinafiilis kaatosateeseen ja siitä jatkuneeseen jatkuvampaan sateeseen, mutta kun tarpeeksi jaksettiin oottaa, niin tulihan se aurinko esiin ja sitten se kuivas sateessa kastuneet kamppeet ja Iidakin pääsi vielä tivoliin nauttimaan erilaisista härveleistä.

Toiveissa olis myös Taigan sulhasen ratkeaminen tässä lähipäivinä, pidetään peukkuja että nyt löytyisi sopiva sulho..