Pitkästä aikaa ja ensimmäisen kerran Arton polvileikkauksen jälkeen päätimme lauantai-iltana lähteä käymään pienellä retkellä.

1976966.jpg

Arto ajelutti meidät Paltamossa Hautalammen laavulle ja Taimi otti heti ilon irti juoksemalla tapansa mukaan häntä suorana pitkin metsää. Iidakin otti askelia kumpparit jalassa sammalikossa, vaikka kovasti huojuttikin. Ja yhdessä etsimme varvuista puolukoita, joista Iida tykkää ihan mielettömästi. Aika harvassa puolukat olivat, mutta Iidalle kelpasivat myös puolukan lehdet.

1976976.jpg

Iidaa kiinnosti myös kovasti nuotion sytyttäminen

1976968.jpg

ja tuleen tuijottaminen. Pian laitoimmekin makkarat paistumaan ja niiden kypsymistä odotellessa nautiskelimme vaahtokarkeista tikun nokasta.
Taimi mennä touhotti eestaas, mutta kauashan se ei lähde ja varsinkin kun ilta alkoi hämärtyä, alkoi Taimi pysytellä laavun liepeillä. Mutta Iidaa ei pelottanut pimentyvä metsä, vaan möyryäminen varpujen ja mättäiden seassa jatkui koko ajan kovalla innolla.
Makkaroiden jälkeen herkuttelimme vielä hiilloksella paistuneilla suklaabanaaneilla ja vieläpä kotimatkalle lähtiessä Artolta löytyi taskusta pätkikset.
Mummon ja ukin luo palattua saivat Vilma, Kumma ja Mökökin osansa ylimääräisestä makkarasta ja Iidakin jaksoi vielä iltapuuron syödä ennen nukkumaanmenoa.