Eilen aamulla pitkästä pitkästä aikaa jouduin laittamaan kännykän herättämään. Lähdimme pimeyden muuttuessa aamuhämäräksi Iidan ja Taimin kanssa ajamaan Pellon puolelle Saajoon, Minnan ja Ahdin porotilalle. Tarkoituksena oli testata hieman Taimia poroilla, käydä kattomassa porojen ruokintaa ja muuten vaan kyläillä pitkästä aikaa noilla kulmilla. Taimi on luvan kanssa saanut muutaman kerran ajaa pihaan tulleita yksinäisiä poroja hieman kauemmaksi. Hyvin se onkin hommansa hoitanu, palaten takaisin pihaan muutaman minuutin kuluttua. Mutta ajaessaan poroja, se ei ole haukkunut, vaikka muuten osaa kyllä haukkua välillä liiankin hyvin.

Heti autosta pois päästyä Taimi haisteli innokkaana, sekä poron että Nuun (Kellokas Ninnamuorra) hajuja. Kiersimme poroaidalle pienen lenkin, joka tekikin Taimille hyvää, sai kakata ja tutustua paremmin ympärillä leijaileviin houkutteleviin tuoksuihin. Hirsiladosta Minna ja Ahti lisäsivät ruokaa kelkan perään vedettävään ruokavaunuun ja samalla Iida sai jo levitellä omasta sankosta kauhalla ruokaa poroille pikkuaitaan. Neiti oli jokseenkin innoissaan ja kun ei mitään elukoita kokoon katsomatta pelkää, niin eipä silmäkään värähtänyt, kun päästettiin porot syömään. Taimi liinassa kiersin isossa aidassa ja kyllähän Taimilta haukkuakin alkoi löytyä, joten reissu oli siinäkin mielessä onnistunut. 

Minnan ja Ahdin porot ovat talon ikkunoiden alla isoissa aitauksissa, oli ihana istuskella syömässä Ahdin kokkaamia mureita ja maukkaita poropihvejä ulkoilun jälkeen ja katsella samalla poroja, joista osa jo tyytyväisinä makaili syönnin päälle aidassa. Aurinkokin pilkisteli pilvien takaa, pakkasta -10, tuli aika keväinen olo. 

Vielä ennen lähtöä kuvasin Iidaa mummon neulomassa lapinpuvussa isossa aitauksessa. Ehdimme ajaa vähän matkaa kotiin, kun Iida totesi että nukuttaa ja samantien silmät lupsahtivat kiinni reippaalta poronruokkijalta. Taimi paimen oli tässä vaiheessa jo jonkin aikaa tuhissut tyytyväistä unta Iidan takana.

Kuvia kyläilystä täällä http://picasaweb.google.com/karvapallonkennel/MinnanJaAhdinLuona#. Lisää kuvia laittelen, kunhan saan Minnan ottamat itselleni, niissä näkyy myös Taimin intoa porojen perään.